Welkom op de website van Historische Machines Hageland.

De naam Historisch Machines Hageland zegt al erg veel. Onze interesse zijn oude machines maar vooral tractoren en we zijn gelegen te Sint-Joris-Winge, in het Hageland.

Het ontstaan van Historische Machines Hageland is een initiatief geweest van de geboren en getogen Hagelander Wim Wuyts. Van jongs af aan was Wim al erg gefascineerd door tractoren, machines en landbouw. Eén van Wim zijn favoriete activiteiten was op een warme zondag met zijn vrienden een ritje met de tractor te maken. Hij had het gevoel dat er in het Hageland weinig of geen evenementen waren rond enkel oldtimertractoren en –machines. In 2010 begon het te kriebelen om zelf iets te organiseren en samen met zijn echtgenote Dominique zijn ze toen gestart met een rondrit voor oldtimertractoren in 2011.

Ze zijn erg kleinschalig begonnen maar ondertussen is dit uitgegroeid tot een jaarlijkse gewoonte en is er elk jaar meer en meer belangstelling bij zowel jong en oud.

Dit jaar organiseren we reeds de 8ste editie van ons evenement dat intussen geëvolueerd is tot het Historisch Festival Hageland, waar het voor zowel eigenaars van een oldtimertractor als voor bezoekers fijn vertoeven is. Historische Machines Hageland streeft ernaar om alle bezoekers een leuke dag te bezorgen door onder andere de tractorrondrit, tractorgymkana, animatie voor zowel de kinderen als de volwassenen, streekproductenmarkt, heerlijke BBQ enz.

Zoals je dus kan lezen, een erg gevarieerd programma en plezier alom!

In de toekomst hopen we nog verder te groeien en de geschiedenis en werking van oude machines nog meer aan bod te laten komen, we willen ons niet alleen focussen op de machines maar ook de landbouw op zich, hoe het er in de jaren ’60 allemaal aan toe ging op het veld. Dit zullen we doen a.d.h.v. allerlei extra activiteiten zoals een demoveld waar de ganse dag aan grondbewerking kan gedaan worden, vlegeldorsen en zo laten zien hoe er vroeger gezaaid, geoogst en gedorst werd enz.

Hopelijk kunnen we jullie ook deze editie verwelkomen!

Historische Machines Hageland

Wim & Dominique